Nyt fra tegnestuen

    Lidt om hvad der rører sig på vores tegnestuer
    - og hvad vi finder på farten som have- og landskabsarkitekter

 

 

 

 

 

  Mød vores have- og landskabsarkitekter
 

 

 

  I TV

  Havearkitektgruppen har medvirket i 3 udsendelser på TV2-N med
  haver udført efter vores haveplaner. Klik for at se
                   1.       2.         3.

  I artikler

  Artikel i HAVENS temanummer om små haver, marts 2016:
  Lille gårdhave med plads til det hele, af havejournalist Marian Steffensen.
  Portræt af en have med masser af 'spiseligt' tegnet af Havearkitekt-
  gruppen. Læs den her

  Interview med vores havedesigner Hanne Lynge Jacobsen i erhvervs-
  magasinet Metropolic. Titel: 'Alt er tilladt i den moderne have'. Læs den her

 

 

 

Stemning og sjæl

At arbejde som have-og landskabsarkitekt er en skabende proces. Det er et håndværk, men også det, der kom frem, da jeg ville skrive håndværk – nemlig ånd-værk. Det er at skabe en stemning, der passer til huset og til jer, der bor der. Opgaven går ud på at fange sjælen i, hvem I er, og udtrykke den i fysiske ”byggesten”. I smukke eller rustikke belægninger i skønne eller praktiske materialer, i enkle eller detaljerede træer, buske. I blomster der skaber harmonier, skaber ramasjang, eller ro. Sådan er det også med kirkegårdene, hvor det gælder om at løse den praktiske opgave uden kirkegårdens særlige sjæl og stemning går tabt.

Behovet for at være kreative fylder vores hoveder. Igen og igen bliver vi udfordret. Vi fungerer som en brønd, der uafbrudt hives spande op af, og som hele tiden har behov for en tilløbende kilde. Drivkraften i mit kreative arbejde henter jeg i så mange forskellige ting i mine omgivelser. På vejen, i byen, i skoven. Der er altid noget at se på, enten fordi det er lykkes eller fordi stedet råber på en løsning. En række træer, der kan ramme Nettos parkeringsplads ind og skabe rum, sætte bygningen i fokus. Der er inspiration at hente i mad, i dufte, i strikketøjsmønstre og –materialer, samvær med mennesker, kunst, vejrudsigter.

Det, der inspirerer allermest, er det enkelte menneske. Det du rummer og ønsker. Også selvom du synes, at du bare har brug for en sti ind til hoveddøren og en indkørsel til garagen. Din indkørsel.

 

 

 

 

 


 

JUBILÆUM. 10 år med eget havedesign

Den 1. januar 2016 har Havearkitektgruppen eksisteret i 10 år. Det er stadig en helt fantastisk oplevelse – at trylle med en blyant for øjnene af dem der med passende mellemrum serverer aktuelle stikord til processen. Den gode plan opstår nemlig i rummet mellem arkitekt og kunde. Når kunden har forberedt sig og har fået defineret sine behov og funktionelle krav til opgaven som forberedelse til havebesøget/det indledende møde, så kan den gode og kreative proces begynde. I form, i indhold, i funktion, i farve, i ly, i harmoni, i kontrast, i snevejr, i sol. Bagefter tager vi råstoffet med hjem og arbejder videre på det og tegner planen, laver planteliste og beskrivelse. Tak for de mange gode udfordringer og input vi har mødt igennem de første 10 år. Vi glæder os til at arbejde videre med både nye mennesker og steder og jer vi har mødt før, der nu har brug for nye løsninger.

 

 

Havebøger på nettet

Plantarum er en internetboghandel med speciale i bøger om have og landskab, herunder bøger om havedesign, anlæg i haven, dyrkning, botanik, plantebøger, pile- og kurveflet, blomsterdekoration, havekunst, landskabsarkitektur, fagbøger om havebrug, havebøger for børn og dyrelivet i haven. Plantarums udvalg er sammensat for at imødekomme plante- og haveinteresserede, uanset om det er af privat eller professionel interesse. Se mere på www.plantarum.dk